A munkahelyi zaklatás kezelésének és megelőzésének jogi és jogon kívüli eszközei

A tanfolyamot vezeti:  Dr. Téglasiné Dr. Kovács Júlia

Hallgatható

A munkahelyi zaklatással kapcsolatos különböző helyzetek felismerése, illetve annak kezeléséhez szükséges lépések megtétele.

100 000 Ft áfával

Teljes időtartam

30 perc

Leckék száma

7

Értékelés
Hozzáadás a tantervhez
Oklevél
Korlátlan hozzáférés
Mire fókuszál a tanfolyam

A kurzus bemutatja a munkahelyi zaklatás egyénekre, illetve a munkahelyi kollektívára gyakorolt hatásait, a zaklatás fogalmát és különböző típusait, ezek megjelenési formáit, valamint kitér az interneten megvalósuló zaklatásokra is. A kurzus bemutatja továbbá, hogy melyek a munkáltató kötelességei, illetve milyen felelősség terheli a munkáltatót zaklatás esetén, külön hangsúlyt helyezve a prevencióra. A kurzus rámutat arra is, hogy mely jogi illetve nem jogi eszközök állnak rendelkezésére a bántalmazottnak illetve a környezetének zaklatás esetén.

Kinek szól a kurzus?
Bármely munkavállalónak, foglalkoztatottnak, munkavégzésre irányuló tevékenységet végzőknek, menedzsereknek (vezető beosztású alkalmazottaknak), HR-eseknek, cégvezetőknek (felsővezetőknek, cégtulajdonosoknak, vállalkozóknak)

A tanfolyam céljai

A kurzus célja, hogy a résztvevők megismerkedjenek a munkahelyi zaklatás különböző fajtáival, megismerjék annak a bántalmazóra, a bántalmazottra, a munkahelyi kollektívára valamint a munka hatékonyságára gyakorolt negatív hatásait, megelőzési illetve orvoslási lehetőségeit, jogon kívüli és - végső soron - jogi vonatkozásait. A kurzust elvégzők gyakorlati példákon keresztül is megismerkedhetnek ezzel a – munka világában sajnos nem ritkán előforduló – problémával.

Teljes leírás
Tanfolyamok előadói
Dr. Téglasiné Dr. Kovács Júlia

Adatvédelmi szakjogász

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem adjunktusa, adatvédelmi szakjogász.

A tanfolyamot még nem értékelték

Csak azok a hallgatók adhatnak le értékelést, akiknek ellenőrzött fiókjuk van


és legyél te az első, aki értékeli.
Gyakran ismételt kérdések
Egy záró teszttel, ahol ellenőrizheted a megszerzett ismereteket. Az elvégzett tanfolyamról oklevelet kapsz. Ne aggódj, a tesztnek többször is nekifuthatsz.

Érj el legalább 80%-ot a záró teszten. Az oklevelet elmentjük az elvégzett tanfolyamnál, és bármikor letöltheted.

Bizonyítja, hogy az átlagosnál többet fejleszted magadat. Ez segíthet kitűnni álláskeresésnél vagy éppen az énmárkád építésénél. Az oklevél a legjobban az önéletrajzodban (például a LinkedInen vagy álláskereső portálokon) vagy nyomtatott dokumentumként, más tanulmányi sikereid mellett mutat.

Igen, egy leckét többször is megnézhetsz, vagy akár át is ugorhatod, hogy később visszatérhess hozzá. Akár sikeresen, akár sikertelenül végzed el a tanfolyamot, bármikor újranézheted.

Reméljük, hogy ez nem fog előfordulni! Ha mégis, akkor a tanfolyam megvásárlásától számított 14 napig indoklás nélkül visszatérítjük az árát.