Az érzelmileg intelligens vezető

A tanfolyamot vezeti:  Tóth Nikolett

Hallgatható

Az érzelmi intelligencia kulcsfontosságú a hatékony és empatikus vezetésben. A kurzus segít ennek fejlesztésében.

100 000 Ft áfával

Teljes időtartam

46 perc

Leckék száma

10

Értékelés
Hozzáadás a tantervhez
Oklevél
Korlátlan hozzáférés
Mire fókuszál a tanfolyam

A kurzus segít a hallgatóknak rálépni az érzelmileg tudatos vezetői működés útjára.

A kurzus részletesen foglalkozik az érzelmi intelligencia alapjaival:

  • az érzelmek felismerésével és kezelésével,
  • a döntéshozatal pszichológiai tényezőivel,
  • a pszichológiai ellenállóképesség fejlesztésével,
  • az empátia és pszichológiai kapcsolódás gyakorlati pszichológiai eszközeivel,
  • a hatékony és érzelmileg tudatos kommunikációval.

A kurzus során a hallgatók technikákat sajátítanak el a pszichológiai hatékonyság növelésére, valamint fejlesztik a tudatosabb érzelmi működésüket.

A kurzus tartalma:

A kurzus a pszichológiai szempontokra helyezi a hangsúlyt az EQ fejlesztése kapcsán. 
Az első szakaszban a kurzus az érzelmi intelligencia (EQ) kiemelkedő jelentőségét hangsúlyozza a vezetői hatékonyság szempontjából, és részletesen kifejti azokat a pszichológiai készségeket, melyek az EQ fejlesztéséhez szükségesek. Kitér arra is, hogyan kezeljük az érzelmi reakciókat a munkahelyi környezetben, és hogyan alakítsunk ki pszichológiai eszköztárat a saját érzelmi állapotunk tudatos kezeléséhez.

A tanfolyam a pszichológiai döntéshozatal témáját is körbejárja. Bemutatjuk, hogyan hozzunk jó és érzelmi szempontból helyes döntéseket, figyelembe véve a pszichológiai tényezőket, és hogyan ne hagyjuk, hogy az érzelmi reakcióink torzítsák a döntéseinket.

Ezt küvetően a pszichológiai ellenállóképesség erősítésére összpontosítunk. Elmagyarázzuk, hogyan ismerjük fel saját destruktív gondolkodásmintáinkat, és bemutatunk pszichológiai technikákat az ellenállóképességünk fejlesztéséhez.

Fontos szakasz az empátia fejlesztés eszközeinek bemutatása is.

A kurzus arra is kitér, hogyan kommunikáljunk hatékonyan pszichológiai szempontból, kiküszöbölve a gyakori pszichológiai hibákat, és fejlesztve az empátiát a munkatársainkkal való pszichológiai kapcsolatban.

Kiknek szól?

A kurzus olyan vezetőknek szól, akik számára fontos a munkatársaikkal való mélyebb kapcsolat kialakítása és a produktív munkahelyi környezet megteremtése. Nem számít, hogy már többéves vezetői tapasztalattal rendelkezel, vagy épp csak most kezded el a vezetői pályafutásodat, ez a kurzus segít megerősíteni a pszichológiai alapokat és az érzelmi intelligencia készségeket, amelyekre minden vezetőnek szüksége van a sikerhez.

A tanfolyam céljai

A cél, hogy egyre több vezető értse és tanulja meg kezelni saját és kollégái érzelmeit, hogy ezáltal érzelmileg is tudatosabb vezetői működéssel hatékonyabb és produktívabb munkahelyek és munkahelyi közösségek jöhessenek létre.

Teljes leírás

Ezeket a készségeket sajátíthatod el
Tanfolyamok előadói
Tóth Nikolett

Munka- és szervezetpszichológus

Viselkedéselemzői alapdiplomáját az ELTE-n szerezte, majd summa cum laude diplomázott a BME-n pszichológusként.

Közel 10 éve dolgozik szervezetfejlesztő projektekben. A HR-Evolution Kft. innovatív LeaderNet program vezetőjeként több száz vezető fejlesztéséhez járult hozzá az elmúlt években. Mindkét oldalt - a szervezeti és az egyéni oldalt is - illetce annak kihívásait közelről ismeri. Pszichológusként pozitív pszichológiai szemléletben dolgozik ügyfeleivel, legyen szó magánéleti vagy épp vezetői, akár szervezeti kihívásokról.

A tanfolyamot még nem értékelték

Csak azok a hallgatók adhatnak le értékelést, akiknek ellenőrzött fiókjuk van


és legyél te az első, aki értékeli.
Gyakran ismételt kérdések
Egy záró teszttel, ahol ellenőrizheted a megszerzett ismereteket. Az elvégzett tanfolyamról oklevelet kapsz. Ne aggódj, a tesztnek többször is nekifuthatsz.

Érj el legalább 80%-ot a záró teszten. Az oklevelet elmentjük az elvégzett tanfolyamnál, és bármikor letöltheted.

Bizonyítja, hogy az átlagosnál többet fejleszted magadat. Ez segíthet kitűnni álláskeresésnél vagy éppen az énmárkád építésénél. Az oklevél a legjobban az önéletrajzodban (például a LinkedInen vagy álláskereső portálokon) vagy nyomtatott dokumentumként, más tanulmányi sikereid mellett mutat.

Igen, egy leckét többször is megnézhetsz, vagy akár át is ugorhatod, hogy később visszatérhess hozzá. Akár sikeresen, akár sikertelenül végzed el a tanfolyamot, bármikor újranézheted.

Reméljük, hogy ez nem fog előfordulni! Ha mégis, akkor a tanfolyam megvásárlásától számított 14 napig indoklás nélkül visszatérítjük az árát.